Verzorgen van de boekhouding

Het belang van een goede administratie kan in één woord worden samengevat: overzicht.

Met een overzichtelijke administratie heb je snel de beschikking over de prestaties van je onderneming. Je hebt beter inzicht in je inkomsten en uitgaven. Een goede administratie is daarnaast de basis voor de BTW-aangifte en winstberekening.

Een overzichtelijke administratie maakt ons werk eenvoudiger. Dat laatste werkt weer in jouw voordeel: hoe minder tijd wij kwijt zijn aan het invoeren, hoe lager onze factuur uitvalt.

Als ondernemer ben je verplicht een administratie bij te houden en te bewaren. Er zijn geen wettelijke regels die voorschrijven hoe je de administratie opzet. De Belastingdienst stelt slechts één voorwaarde: de fiscus moet de aangiften snel en goed kunnen controleren. Dat kan alleen met een overzichtelijke boekhouding.

Papier en digitaal

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, helpen we je bij het inrichten van de administratie. Je krijgt de eerste keer dat je je boekhouding door ons laat doen heldere instructies welke gegevens wij willen ontvangen en hoe.

Waar het kan ontvangen wij de informatie digitaal, bijvoorbeeld de bankgegevens. Digitaal betekent dat wij de gegevens deels automatisch kunnen laten inlopen in het boekhoudsysteem. Minder werk voor ons en dus een lagere rekening voor jou als klant.

Boekhouding

Maatwerk

Van Hall Zes voert de administratie voor stichtingen, mkb’ers en zzp’ers. Voor de ene klant doen we de administratie het hele jaar door, waarbij we ook de kwartaalaangifte omzetbelasting en/of de loonadministratie verzorgen. Bij de meeste zzp’ers met een kleine, eenvoudige boekhouding verzorgen we meestal pas aan het eind van het jaar de administratie, in combinatie met de aangifte inkomstenbelasting.

Starters helpen we naast het inrichten van de administratie met informatie over praktische zaken en (fiscale) vragen die spelen bij het ondernemerschap.

Tussentijdse cijfers

We helpen je graag bij het opstellen van een inkomensprognose of halfjaarcijfers als je een huis wil kopen, een inkomensverklaring nodig hebt voor een huurcontract of bijvoorbeeld een zakelijke lening wil afsluiten voor een investering.